De term "grafisch ontwerp" is eigenlijk een breed veld en omvat alle soorten kunstwerken, inclusief fotografie, schilderijen, illustraties, film en beeldhouwkunst. Elk type kunstwerk heeft zijn eigen stijl en kan een ander publiek hebben dan een ander type kunstwerk. Er zijn veel mensen die gespecialiseerd zijn in een specifieke categorie. Zo kan een kunstenaar oog hebben voor mooie kleuren, maar dat wil niet zeggen dat hij mooie afbeeldingen in de vorm van foto's weet te maken. Aan de andere kant kan een fotograaf oog hebben voor een mooie scène, maar kan hij niet het juiste beeld creëren als hij niet weet hoe hij de foto eruit moet laten zien als een echte scène. Alle kunstenaars hebben een artistiek oog voor een bepaald onderwerp, maar elke stijl heeft zijn eigen niche.

De meeste uitgevers werken met veel verschillende categorieën grafisch ontwerp, zodat ze alle delen van het land kunnen bereiken. Het is gebruikelijk dat uitgevers verschillende bedrijven gebruiken voor al hun grafische ontwerpbehoeften, zodat elk project door een ander team kan worden afgehandeld, in plaats van meerdere projecten alleen te moeten doen. Een uitgever kan meerdere grafische ontwerpteams laten samenwerken aan een enkel project om een ​​samenhangende look te creëren. Dit is belangrijk omdat verschillende teams met verschillende ideeën voor een project kunnen komen. Als verschillende teams verschillende looks bedenken, kunnen ze met elkaar samenwerken en vervolgens een originele look bedenken.

Veel uitgevers werken met verschillende groepen om te helpen bij het maken van afbeeldingen voor boeken, websites, posters en tv-commercials. Dit zijn onder meer ontwerpers, illustratoren, grafische redacteuren, computer grafische ontwerpers, illustratoren en webdesigners. Een uitgever van boeken kan alles creëren, van een omslag tot de inhoudsopgave, een titel, een hele roman, door verschillende mensen te combineren.

.