Recruiting: Hoe talenten vinden en behouden?

Recruteren is een cruciaal onderdeel van het succes van elke organisatie. Het kan echter een moeilijke taak zijn om talenten te vinden die passagiers bij de bedrijfscultuur en die de vaardigheden hebben om de gestelde doelen te bereiken. Het is nog lastiger geworden door de pandemie en de tussentijdse veranderingen in de manier waarop we werken en communiceren. In deze tekst zullen we verschillende problemen bespreken om de beste mensen aan te trekken en de basis te leggen om hen te behouden.

vermijdt een overhaaste beslissing

Als je haast hebt om posities te vullen, bestaat de kans dat je niet de configuratie persoon voor de functie kiest. Het is belangrijk om je tijd te nemen bij de selectie van kandidaten om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de eisen en verwachtingen van het bedrijf. Om de juiste persoon te vinden, kun je verschillende criteria kiezen, zoals werkervaring, opleiding en vaardigheden.

Werk aan je employer branding

Het verbeteren van je employer branding kan een groot verschil maken door het volgen van de juiste kandidaten. Dit betekent dat jouw merk positioneert als een geweldige werkgever met een positieve cultuur en fabricage. Je kunt jouw employer branding verbeteren door positieve reviews van werknemers te verzamelen en deze op de website van het bedrijf te plaatsen. U kunt er ook voor kiezen om op sociale media te posten over het bedrijfsleven en de evenementen die uw bedrijf organiseert.

Investeer in de juiste tools en technologieën

Het gebruik van de juiste tools en technologieën kan het hele wervingsproces verbeteren. Bijvoorbeeld: door gebruik te maken van wervingssoftware die kan helpen bij het schrijven en beheren van vacatures. Dit kan het jou ook gemakkelijk maken om CV's en sollicitatiebrieven bij te houden en te beheren. Andere opties om te overwegen zijn videoconferencing-tools om sollicitatiegesprekken op afstand te houden.

Bevorder diversiteit

Diversiteit is niet alleen belangrijk vanuit ethisch oogpunt, het kan ook een concurrentievoordeel bieden. Door een diverse groep medewerkers aan te nemen, kun je meer verbeterd en perspectieven brengen, wat kan leiden tot innovatie en creativiteit. Om diversiteit binnen het bedrijf te bevorderen, kunt u advertenties op diverse plaatsen plaatsen, en trainingen geven aan medewerkers over hoe ze de diversiteit van het bedrijf kunnen ondersteunen.

Gebruik verschillende wervingskanalen

Je kunt wisselen van verschillende wervingskanalen om in contact te komen met gedeelde kandidaten. Je kunt bijvoorbeeld samenwerken met werving- en selectiebureaus, online vacaturebanken, social media platformen en andere online communities. Door gebruik te maken van meerdere kanalen, kun je een groter aantal kandidaten bereiken.

Maak gebruik van een persoonlijke benadering

Het is belangrijk om de kandidaat een persoonlijke benadering te geven. Hanteer je het theoretische "one size fits all" waarschijnlijk dan zal je de kwalitatieve kandidaten mislopen. Maak daarom gebruik van een persoonlijke e-mail met de naam van de kandidaat, gebruik dezelfde tone of voice van je merk. Het helpt ook om te laten zien dat je bereid bent om de tijd te nemen om hen te leren kennen en hun vragen te beantwoorden.

Train nieuwe medewerkers

Een van de belangrijkste manieren om medewerkers te behouden, is door middel van training. Door nieuwkomers te trainen, kan je hen helpen hun vaardigheden en ervaring te verbeteren, wat hen zal helpen bij het uitvoeren van hun taken. Bovendien voelen werknemers zich gewaardeerd en positief wanneer ze op een professionele manier worden opgeleid.

Geef erkenning en beloning

Een andere manier om medewerkers aan boord te houden is door ze te erkennen en te belonen als ze goed werk leveren. Dit kan in de vorm van promoties, salarisverhogingen, bonussen, of zelfs erkenning in het kantoor, zoals het publiceren van hun prestaties op het bedrijfsbrede leaderboard. Door medewerkers een gevoel van waardering en beloning voor hun prestaties te geven, is de kans dat ze langer bij het bedrijf een stuk groter blijven.

Wees flexibel

Wees flexibel in de manier waarop uw werknemers hun werk kunnen uitvoeren. In een snel veranderende factoren kan dit veranderen dat kantoortijden of locaties veranderen. Nu we door de pandemie vooral online werken, kunnen verschillende werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken ook helpen om de gezondheid van de werknemer te handhaven. Het aanbod van meer flexibiliteit kan een aantrekkelijk voordeel zijn voor nieuwe kandidaten.

Conclusie

Het werven van talentvolle kandidaten is een succes voor de succesvolle werking van elke organisatie. Door middel van een goede planning, het trainen van nieuwe medewerkers, employer branding en een persoonlijke benadering, kan je dewerving van de juiste kansen creëren. Het belonen en erkennen van werknemers en omgaan met verschillende culturen die jou ook een grotere kans geven om talenten te behouden. Door de juiste balans te vinden tussen verschillende wervingsmethoden en flexibiliteit, kan je waardevolle medewerkers vasthouden en behouden.