Bouwplaatsen zijn ook in staat om de kwaliteit van grond en grind te monitoren zonder er handmatig naar te hoeven zoeken. Met behulp van drones en kaartsoftware kunnen bouwbedrijven eenvoudig het land in kaart brengen dat nodig is en alle gebieden bekijken die moeten worden uitgegraven en gaten gegraven om te graven zonder daar een reis naartoe te hoeven maken. Hierdoor kunnen ze hun geld efficiënter besteden aan materialen die het werkproces daadwerkelijk ten goede komen, in plaats van het te verspillen aan onnodige verplaatsingen.

De kaartsoftware is uitermate nuttig voor het bouwbedrijf, omdat het hen in staat stelt te visualiseren hoeveel grond en grind nodig zijn en welk gebied er moet worden uitgegraven. Ze kunnen precies zien hoeveel ruimte er nodig is en weten welke apparatuur nodig is om in dat gebied te graven. Ze hebben ook de mogelijkheid om de exacte plek te vinden die het meest geschikt is voor uitgraven en kunnen nauwkeurig de meest winstgevende plek voor graafwerkzaamheden in het gebied bepalen. Dit alles kan binnen enkele seconden worden gedaan in plaats van dat het maanden duurt om al deze informatie op één site te vinden.

Met het in kaart brengen van drones en video en fotografie kunnen klanten zelfs een beter begrip krijgen van de locatie van natuurlijke hulpbronnen binnen het door hen gekozen gebied. Met behulp van hoogtechnologische beeldtechnologieën kunnen klanten gedetailleerde kaarten krijgen van gebieden die niet toegankelijk zijn voor hun normale ogen. en laat ze een virtueel beeld van deze gebieden zien, wat handig is bij het nemen van een weloverwogen beslissing over waar de volgende put moet worden gegraven of waar ze hun gewassen moeten planten.

.