Betaalkaarten En Kredietkaarten

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van betaalkaarten?

Veel mensen hebben een voorkeur voor het gebruik van creditcards en betaalpassen in plaats van contant geld, en als gevolg daarvan is het aantal kaartuitgevende bedrijven in de loop der jaren enorm toegenomen. Betaalkaarten en pinpassen zijn tegenwoordig bijzonder populair en veel consumenten nemen ze graag over naar hun bankrekening in plaats van contant geld bij zich te hebben. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom ze zo populair zijn geworden: gebruikers hebben toegang tot geld bij geldautomaten of bij terminals in het buitenland dankzij de wereldwijde internetconnectiviteit.

Met dit gezegd, zou het relatief eenvoudig moeten zijn om de aantrekkingskracht te zien die het hebben van betaalkaarten biedt. Consumenten die producten of diensten kopen met een creditcard, zijn echter verantwoordelijk voor een bepaald bedrag aan rente op aankopen die nog niet zijn gedekt door het saldo van hun creditcard, en deze rentevoet zal van verschillende factoren afhangen. Ten eerste wordt, net als bij elk ander type lening of creditcard, het rentetarief gebaseerd op het vermogen van de kaartmaatschappij om hun investering terug te verdienen, inclusief rentekosten en financieringskosten van elke gemaakte verkoop. Er zijn ook andere factoren die een rol spelen bij het bepalen van de rentevoet, zoals de voorwaarden van het contract tussen de klant en het kaartbedrijf.

Enkele van de andere factoren die van invloed zijn op het bepalen van de rentetarieven, zijn afhankelijk van het type kaart en de aanbieder van de kaart, die opnieuw wordt bepaald door de aard van de transactie die wordt uitgevoerd en door andere factoren, zoals de financiƫle geschiedenis van de consument. . In de meeste gevallen kunnen consumenten een lagere rente krijgen als ze elke maand een saldo aflossen, en degenen die hun saldo aflossen, krijgen vaak een lager tarief omdat ze hun saldo kunnen afbetalen en dus minder rentebetalingen zullen betalen. elke maand.